یکی از مسائل مهم در ارتباط با ثبت و فعالیت هر شرکت آن است که اگر شرکتی بههیچیک از فعالیتهای خود نپرداخته و به صورت غیرفعال در ثبت خود باقی بماند آیا مشمول پرداخت مالیات میشود یا خیر و مالیات اینگونه شرکت های غیرفعال چگونه محاسبه میشود؟ همانگونه که میدانید قانون برای هر مسئلهای راهحل مخصوص خود را داشته و موضوع مالیات شرکت های غیرفعال نیز با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی خود قابل حل میباشد که در ادامه به توضیح جزئیات آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید…
کدام شرکتها غیرفعال شناخته میشوند؟
پیش از توضیح هر چیز لازم است بدانیم که اصطلاح غیرفعال برای چه شرکتهایی به کار برده میشود؛ در واقع همانطور که از عنوان آن مشخص است شرکتهایی که به طور قانونی ثبت گشته اما هیچگونه فعالیت تجاری نداشته و گردش حسابهای مالی آنها در حد صفر است را شرکتهای غیرفعال مینامیم.
بیشتر بخوانید: مشاوره مالیاتی چه کمکی به شما میکند؟
مالیات شرکت های غیرفعال
همانگونه که در ابتدای مقاله ذکر شد برای شرکتهای غیرفعال قوانینی مالیاتی تعیین گشته که اگر طبق این قانونی رعایت نمایند مالیاتی به آنها تعلق نخواهد گرفت.
قوانین مالیاتی مرتبط با شرکت های غیرفعال
- مالکان شرکت حق انجام هیچگونه مبادلات مالی را نخواهند داشت.
- برای شرکت غیرفعال پرونده مالیاتی در قسمت مرتبط با همان شرکت شکل خواهد گرفت.
- دفاتر قانونی سفید و و به صورت پلمپشده در پایان اسفند همان سال به اداره مالیات ارسال شوند. لازم است این دفاتر بدون هیچگونه اطلاعات مالی شرکت از جمله حقوق، اجاره، خرید و فروش و... باشند.
- غیرفعال بودن شرکت در مدت زمان معین حتما باید به صورت مکتوب درآمده و همراه با امضا و مهر مدیرعامل در پایان سال مالیاتی به اداره مالیات تحویل داده شود.
- در این نامه لازم است موارد نام شرکت، شماره ثبت و پرونده و تاریخ عدم فعالیت شرکت ذکر گردد
- در مدت زمان تعیینشده برای عدم فعالیت شرکت هیچیک از فاکتورهای خرید یا فروش نباید به نام شرکت نوشته شده باشند.
- هیچ نوع سرمایهگذاری در هیچ یک از بخشها توسط شرکت نباید انجام گیرد.
- اظهارنامههای مالیاتی و ارزش افزوده باید به طور سفید به اداره مالیات تحویل داده شود که ارائه ننمودن آنها به معنای پنهان نمودن فعالیتهای شرکت بوده و جریمه به دنبال خواهد داشت.
- خرید تجهیزات و ابزار سرمایهای به عنوان نوعی فعالیت شناختهشده و شرکت ملزم به پرداخت مالیات خواهد شد.
- لازم است که کد اقتصادی شرکت برای تعیین حوزه مالیاتی مربوطه و ارسال موارد مختلف به آن مشخص شده باشد.
- غیرفعال بودن شرکت در هر سال به طور جداگانه باید به اطلاع سازمان امور مالیاتی برسد و اعلام آن تنها یکبار برای هر سال کافی نمیباشد.
- هیچگونه کد بیمهای در مدت تعیینشده نباید برای شرکت تعیین گردیده باشد.
- اگر شرکت تصمیم به انجام هیچگونه فعالیتی نداشته باشد بهتر است بهتر است صاحبان برای منحل نمودن رسمی آن اقدام نمایند.
- مراحل اعلام عدم فعالیت شرکت علاوه بر اشخاص حقیقی میتواند توسط اشخاص حقوقی نیز انجام شود و این دو هیچ تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت.
- مراحل اعلام عدم فعالیت شرکت علاوه بر اشخاص حقیقی میتواند توسط اشخاص حقوقی نیز انجام شود و این دو هیچ تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید: چه فعالیت هایی فرار مالیاتی محسوب می شوند؟
نکته:
نکته: ارائه ننمودن هریک از موارد عنوان شده به منزله مخفی نمودن فعالیت شرکت بوده و جریمههایی به دنبال خود میآورد.
کلیه شرکتهای ثبتشده توسط سازمان امور مالیاتی به طور روزانه بررسی شده و هر یک موظف به پرداخت مالیات خواهند بود. در صورتی که شما شرکتی را به ثبت رساندهاید اما به دلایلی در آن هیچ فعالیت و گردش مالی از جمله موارد ذکر شده انجام نمیگیرد لازم است تا با رعایت این موارد قانونی، غیرفعال بودن شرکت را به اطلاع سازمان امور مالیاتی رسانده و مجبور به پرداخت مالیات و جریمه نشوید.
همچنین مدیران به محض شروع مجدد فعالیتهای شرکت موظفند که آن را طی نامهای کتبی به اطلاع سازمان امور مالیاتی حوزه مربوطه برسانند.
اگر سوالی در رابطه با خدمات مالی، حسابداری، حسابرسی و مالیاتی داشتید میتوانید از کارشناسان موسسه حسابداری و خدمات مالی ترازینه بپرسید و با مشاوره مالی دریافت کنید.
- اخبار و مجله حسابداری و حسابرسی
- انواع خدمات حسابداری چیست و یک موسسه حسابداری چه خدماتی ارائه می دهد؟
- ترازینه | موسسه خدمات مالی و حسابداری و مشاوره
- چرا مشاوره مالیاتی بگیریم؟
- حسابرسی چیست و یک موسسه حسابرسی چه خدماتی ارائه می دهد؟
- خدمات مالی چیست؟
- خدمات مالیاتی شامل چه مواردی می شود؟
- مشاور مالی کیست و خدمات مشاوره مالی شامل چه مواردی می شود؟